Juni de drukke maand

Juni was een behoorlijk drukke maand voor Keiko. De eerste 2 weekends hebben we show gelopen in Lommel en in Tilburg. In Lommel werd ze met 1U in tussenklas best of breed. In tilburg haalde ze ook 1U in tussenklas. Ze werd reserve beste teef.

Show Tilburg
Show Tilburg

Daarna had Keiko een weekend rust omdat baasje een weekend vol BAT had.
De 2 laatste weekends van Juni hadden we een afspraak tussen de Australian Shepherds. Opa Silver mocht dus ook nog eens mee. Eerst een weekend met Rally-Obedience. Dit is een vorm van gehoorzaamheid maar dan weer helemaal anders dan onze Belgische gehoorzaamheid. Jammer genoeg geen filmpje want wat deden mijn schatten het goed. Silver haalde de eerste dag 197/200 en werd daarmee 1e in zijn klas, Keiko haalde 199/200 en dat was die dag goed voor een 3e plaats.
Dag 2 ging het nog iets beter, Sil werd met 199/200 niet enkel beste in zijn klas maar ook nog high in trial. Keiko had het al behoorlijk warm want ze was pas op het einde van de middag aan de beurt. Toch moest ze niet onder doen, opnieuw 199/200 en deze x goed voor een 2e plaats. Ik was zo ongelooflijk fier op mijn schatjes!
Afgelopen weekend was het tijd voor agility. Aangezien het erg warm zou worden had ik Yoko enkel in vroege runs ingeschreven. Ze deed haar best van de 3 runs haalde ze 1Q op de gamblers. Op de jumpers kwam ze foutloos maar net buiten tijd aan, toch goed voor een 1e plaats. Nooit gedacht dat ze ook maar 1Q zou halen dus baasje zeer tevreden.
Keiko mocht 4x aantreden 2x gamblers en 2x jumpers. Het eerste rondje was een compleet fiasco, madam liep van het plein want ze had een aussie gezien (op een LASC (ASCA) wedstrijd)…
Gelukkig ging het het 2e rondje veeeeeel beter. Ze deed alles wat ik vroeg enkel de gambler (die die Yoko haalde) haalde ze niet. met haar +-12 lessen had ik ook niets verwacht dus best blij met haar.  De eerste jumping ging heel goed al kwam ze buiten tijd aan. Dat laatste rondje… het werd echt veel te warm…
Dan Sil, de oude man, blijft zijn best voor mij doen. Ben heel erg blij met hoe hij met 10 jaar nog mee kan. Jammer genoeg geen Q’s vooral omdat de weave plots niet meer volledig lukt. Het laatste poortje is er teveel aan. Ik kan hem natuurlijk niets verwijten aangezien we al jaren geen agility meer trainen. Verder heeft hij heel mooi gelopen. We gaan de weave terug oefenen en hopelijk in September een beter resultaat.

Zo dat was Juni, nu zijn we klaar voor vakantie. Noorwegen here we come!

facebookpinterestfacebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *