Eurasiërkennel

Al van jongs af aan had ik een hart voor dieren. Aangezien ik thuis geen hond mocht, had ik katten. Onze katten kregen buiten hun eten, dus dat werden er als nel meer.
De kat die mij het nauwste aan het hart lag heette Spike. Spike was best speciaal. Op een dag moest ze bevallen, normaal gebeurt dat zonder dat je het weet (buitenkat) maar Spike kwam mij daarvoor halen. Dat was dus heel bijzonder voor mij als kind. We zorgden dan natuurlijk dat die kleine poesjes een goed thuis kregen. In die tijd was dat nog heel gewoon.

LaikaToen ik 17 werd had mijn beste vriendin een leuk idee als cadeau. Ze moest het wel even met mijn ouders overleggen… Een paar dagen later gingen we samen naar het plaatselijke asiel kijken of er een klik was met een hond. En die was er dus. Ze moest nog even daar blijven om door de dierenarts in orde gemaakt te worden enz. Maar dat was dus het begin van de hondenliefde. Laika, zie foto, is 15 geworden, ik mocht haar niet meenemen toen ik ging samen wonen. Dus toen kochten Sam en ik snel onze eerste hond samen: Lara.

Lara, Sil, ChelseaLara werd al snel gevolgd door haar zusje, Chelsea. Die 2 beagles zijn de start geweest van het trainen met honden. Die beagles deden het lang niet slecht in de gehoorzaamheid maar we wilden toch wat meer. Dan kwam Silver “Hentai van Nattrekja” met hem en van hem heb ik heel veel geleerd. Australian Shepherds zijn slim, maar niet altijd even makkelijk. Sil was zo een ” niet makkelijke” hond. Hij leert ontzettend snel, nu op zijn 12e nog steeds. We hebben samen onze eerste stappen in agility, dogdance, treibball, show, Frisbee, schapendrijven enz. gezet.

In 2010 had ik honden gezien op Crufts (hondenshow in Engeland) die ik hier in België nog nooit had gezien. Ik vond die prachtig… Daar al onmiddellijk gepraat met enkele eigenaars over dat ras. Maar, met 3 honden was het bij ons druk genoeg bij ons.

Maar dan werd Chelsea ziek, ze is maar 7jaar mogen worden…

Dan heb ik contact gelegd met de fokkers die ik toen in Engeland had ontmoet. Daar was even later ons Yoko “Silmoralbion Arya”. Yoko is een echte blije hond. Ze is altijd happy en wil alles samen doen. Ze heeft alle klassen in gehoorzaamheid gedaan en heeft zelfs agility gelopen. We hebben Yoko tot 2 maal toe laten dekken, maar beide keren ging het mis. We hebben dan besloten om haar te steriliseren en een andere pup aan te kopen om onze Eurasiërkennel mee te starten.

In 2016 kwam Keiko “Albionspitz Kyoko” bij ons wonen. Zij heeft net als de anderen gehoorzaamheid en agility gedaan. Keiko is als pup gestart met mantrailen ( Animinte) en doet dat vol overgave. Eind 2019 heeft ze haar eerste nestje gehad. Daarover lees je meer op Keiko’s pagina.

Van dat eerste nest is Sachi “Sachiko of Silver Stars Home” gebleven. Die kleine spruit treedt, als alles goed is, in de voetsporen van haar mama…

Op de foto van links naar rechts Yoko, Keiko en Sachi in de zomer van 2020