vakantie met honden (en de eurasier)!

Een verslagje van onze vakantie met honden in Erm (met Yoko de Eurasiër)

Het leek wel een eeuwigheid geleden dat we beslisten om op vakantie naar Erm te gaan. We keken er al lang naar uit, maar in de wetenschap dat er 6 honden mee gingen was het toch ook een beetje spannend. Op zondag 27/12/2015 was het dan eindelijk zo ver, de auto’s helemaal volgeladen en richting Drenthe!

De aankomst dag

In de namiddag arriveerden we in een mooie chalet. Er was zeker ruimte genoeg voor iedereen. Alles werd uitgeladen en vervolgens mochten ook de honden uit de auto. Wat een feest zo’n nieuwe omgeving! Onderzoekend gingen ze de hele tuin door en daarna ook het hele huisje. Toen we eindelijk goed geïnstalleerd waren en ons potje gekookt hadden was het al donker. Dat is niet ideaal om een nieuwe omgeving te verkennen dus dan maar een aangelijnde wandeling over het verharde pad. Alle hondjes hebben hun eigen lichtje om, dat was een leuk zicht jammer genoeg hebben we daar geen foto van.

De eerste dag

vakantie met honden en eurasier vakantie met honden en eurasier vakantie met honden en eurasier vakantie met honden en eurasier

 

 

 

’s morgens maar eerst naar de winkel zodat we de namiddag met leuke dingen konden vullen. Aangezien Nederland talrijke leuke losloopgebieden voor honden heeft, hebben we hier een uit gekozen. Een erg mooi gebied met heel wat water. Het weer was heerlijk, er was niet veel volk en onze honden vermaakten zich heerlijk. Wat wil een mens nog meer?

 

Dag 2 speuren/detectiewerk

We hadden lucht gekregen van een workshop die op het vakantiepark gehouden zou worden. Detectiewerk… Dat lijkt toch echt iets plezant om te doen. Dus we schreven ons in om met 4 honden te werken. (2 arme schaapjes moesten in het huisje blijven..maar 4 mensen = 4 honden) ’s Morgens om 10u werden we verwacht aan de ingang van het park. Van daaruit gingen we het bos in. Eens op een open weide kregen we eerst wat uitleg van Francy Vos en dan konden we aan de slag. Er werden 2 uren gevuld met afwisselend uitleg en uit proberen. Hebia de teckel, Raisah de cocker, Lara de beagle en Silver de Aussie vonden het speuren leuk. Enkel de geurtjes van echt wild waren af en toe wat te aantrekkelijk. We hebben in ieder geval weer tools om thuis mee aan de slag te kunnen. Zeker met mevrouw beagle ga ik dit verder proberen uit te bouwen, deze dame is 10 jaar en speuren zit in haar genen. Aangezien zij verder niet actief is in hondensport en dit toch heel erg goed deed hebben we samen een nieuwe uitdaging. Nu enkel nog de selectie van het geurtje waarop we gaan trainen… Suggesties?

 

In de namiddag nog een wandeling met de hele roedel en ’s avonds was alles rustig, zo rustig zelfs dat we ons zorgen begonnen maken dat de honden ziek waren…De baasjes hebben elke avond gezelschapsspelletjes gespeeld en film gekeken terwijl de honden her en der verspreid lagen te slapen.

 

vakantie met honden en eurasier
Annemie en Raisah
vakantie met honden en eurasier
Sam en Lara
vakantie met honden en eurasier
Tess en Hebia
vakantie met honden en eurasier
Ik (Inga) en Silver

 

 

Dag 3


Opnieuw een wandel dag. Vandaag was het wandelen in het Slenerzand. Dit is een heel mooi gemengd bos met verschillende stukken heide. Vandaag hebben we de oranje route gedaan. Een mooie wandeling van om en bij de 6 km. En ook vandaag hadden we weer super brave hondjes bij. Niet evident als 3 van de 6 echte jachthonden zijn. Wat mogen we als baasje fier zijn op die bengels. Ze hebben zich echt gedragen als engeltjes. Toen we terug op het park kwamen hoorden we overal knallen…. Hoef ik geen tekening bij te maken hoe leuk sommige viervoeters dat vinden. Silvers oren gingen plat, Ojee… maar met een piepspeeltje kon hij zich snel over zijn angst zetten. Gelukkig is mijne Sam even gaan praten met de afstekers en voor de rest van de dag was het veel rustiger. Maaaaaar morgen is het pas oudjaar…

Ouwejaarsavond


Veiligheidshalve hebben we van vandaag een shopping dag gemaakt. D.w.z. de honden in het huisje bij oppas-Sam en de dames naar het centrum wat winkels bekijken. Al vlak na ons vertrek uit het huisje begonnen de knallen, Carbid schieten???? WTF wat heb je daar nu aan? Het maakt onnoemelijk veel kabaal! Gelukkig was dit toch op enige afstand van waar onze honden zaten. In het Centrum aangekomen hebben we ons gedragen als echt dames en … schoenen gekocht. Verder nog wat versieringen en lekkers voor vanavond en dan iets na de middag terug nar huis. Even gespeeld met de honden in de tuin. (Met dank aan de piepers anders was het voor Silver niet mogelijk). Heel de dag en de avond constant knallen. Dat had ik alvast nooit eerder meegemaakt. Uiteindelijk leken de honden gewend te zijn aan al dat geluid en om 00.00u gaven ze er niet zoveel meer om. (of zat snoepstrooie Mie daar voor iets tussen?) Het werd dus een gezellige avond met lekker eten en drinken en met tamelijk rustige honden… en natuurlijk cadeautjes!

vakantie met honden en eurasier

Nieuwjaarsdag


vakantie met honden en eurasier Wat een uniek idee op nieuwjaarsdag een wandeling maken… Euhm niet echt nee, het was super druk in het bos dus hebben we i.p.v. de gewone wandelpad te volgen een geocache toer gelopen. Jammer genoeg op het einde de stache niet kunnen vinden. Maar toch een opnieuw een erg mooie wandeling kunnen maken met niet al te veel ander ” verkeer ” in het bos.
2 januari
Ze voorspellen lichte regen voor vandaag. Dus hebben we besloten om te gaan geocachen. Vlakbij over de grens in Duitsland ligt een mooie toer van oppikkers en die gaan we doen. We hebben speciaal een slechtere dag gekozen omdat het grootste deel van deze ronden over fietspaden gaat. En ja hoor onze theorie klopte, we hebben maar 2 fietsers gezien dus de honden hebben zich heerlijk uitgeleefd. Alle caches vlot gevonden!  Maar wat was het KOUD!!! Van de 14 graden van de afgelopen dagen naar 4 graden vandaag… We hebben geen foto’s kunnen maken vanwege het slechte weer. De honden vonden die regen helemaal niet erg… de baasjes daarentegen… die waren heel blij om terug in de auto te zitten. En terug in het huisje om op te warmen hebben we allemaal Sam zijn cadeau aangetrokken = heerlijk warm! Bedankt schatje!

Dag 7


Voor vandaag werd er mogelijk sneeuw voorspeld! Maar toen we wakker werden miezerregende het nog steeds en dat heeft het de hele dag gedaan. Natuurlijk zijn we terug naar het mooie bos gegaan en op een druilerige dag is het daar dus echt niet zo druk. En uiteindelijk toch niet zo erg nat geworden. Opnieuw gaven de honden er helemaal niet om en hebben ze hun hartjes opgehaald

 

De laatste dag!


Dan onze extra dag, de dag die we cadeau kregen van Van Maanen vakantiehuizen. We zouden om 8u opstaan om op te ruimen zodat we om 10u uit het huisje zouden zijn. De wekker ging af, maar nog heel even soezen dacht ik. En plots werd er zachtjes op de deur geklopt… “Het heeft gesneeuwd” klonk het van de andere kant van de deur. Toen snel het bed uit en ja hoor er laag al een mooi wit tapijt buiten. De hondjes buiten gelaten. De reacties waren divers. De ene dacht ” Wat hebben ze hier heen gegooid en had wat extra aanmoediging nodig terwijl de ander enkel ” JOEOEOEOEOEHOEOEOEOEO” dacht en niet meer binnen wilde.
Alles opgeruimd en de wagens in en dan eerst nog een heerlijke wandeling met veeeeel foto’s (daar kan je een selectie van zien op mijn facebook) Wat een zalige manier om onze vakantie met honden af te sluiten. Gelukkig wel op maandag terug gekeerd, op het nieuws zagen we hoe winters het weer op dinsdag was…

vakantie met honden en eurasier
Sam, ik en de honden wensen jullie van alles het beste in 2016

vakantie met honden en eurasier vakantie met honden en eurasier

 

facebookpinterestfacebookpinterest

4 reacties op “vakantie met honden (en de eurasier)!

 • 8 januari 2016 om 23:34
  Permalink

  Heel leuk verslag van een fijne vacantie ,baasjes en hondjes hebben de batterijen weer helemaal opgeladen. Een geweldig begin van het nieuwe jaar

  Beantwoorden
 • 9 januari 2016 om 11:26
  Permalink

  Leuk dat je iets voor Lara hebt gevonden ook al is ze 10j.
  Leuk geschreven….Net of we er zelf bij waren…..Wel een adres om in ons achterhoofd te houden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *