Yoko’s pagina

Silmoralbion’s Arya “Yoko”

Yoko is onze eerste Eurasiër ze is geboren op 16 februari 2013. Ze had 2 broertjes en 2 zusjes.

nestyoko

Enkele jaren eerder hadden we de Eurasiër voor het eerst gezien in de breedboots op Crufts. Wat waren dat mooie honden! Thuis alvast informatie beginnen opzoeken want ik had toch wel wat vragen. 5 jaar later was het dan eindelijk zover na het verlies van 1 van mijn lieve beagletjes kwam onze eerste Eurasiër. En Yoko is alles wat ze volgens de rasbeschrijving zou moeten zijn. Een superlieve gezinshond die best goed luistert en ook recreatief mee kan in verschillende sporten.

Yoko de actieve Eurasiër

Yoko heeft zich op haar mooiste laten zien op verschillende hondenshows. Ze is Belgisch jeugdkampioen en Nederlands kampioen.
Op vlak van gehoorzaamheid heeft ze haar brevet gehaald en enkele wedstrijden gespeeld. Daar ze door ziekte geen halsband meer mag dragen zitten er geen wedstrijden meer in voor haar.
We zijn samen ook begonnen aan agility. Yoko vind dit erg leuk, maar door ziekte heeft dit op een laag pitje gestaan. Ze is intussen aan de betere hand dus ze kan weer!
Wa we wel nog doen zijn vooral de leuke dingen zoals hier en daar een workshop mee doen.

 

We hebben met Yoko 2 keer geprobeerd om een nestje te fokken. Beide keren ging het mis… We hebben dan besloten om haar te laten steriliseren en verder heel erg blij te zijn dat we haar nog hebben, want bij de tweede dracht heeft haar leven aan een zijden draadje gehangen.