IDS Maastricht

International dogshow Maastricht: Zaterdag werd Sachi Best Of Breed, zondag werd Simba of Silver Stars Home Best Of Breed en mama Keiko werd Best Of Sexe.
Ik ben ontzettend trots op onze Silver Stars, hopelijk kunnen er snel weer shows gehouden worden.

facebookpinterestfacebookpinterest

HD, ED en patella

  • Vandaag (26 april 2019) foto’s laten maken voor HD, ED en patella. Volgens de dierenarts zag alles er keurig uit. Voor patella (knieschijven) hebben we een schriftelijke verklaring gekregen. Beide kanten zijn vrij. Voor de officiële uitslag van heupen en ellebogen moeten we nog even geduld hebben. De foto’s worden opgestuurd naar de kmsh. Die laten een team van experten bepalen welke graad de heupen en ellebogen krijgen

    Update!!! De officiële uitslag is binnen! Score: HD A en ED links en rechts 0. Best mogelijke uitslag dus.

  • Heupen
    Heupen
facebookpinterestfacebookpinterest

Medische testen

Hoi iedereen,

Gisteren zijn Keiko en ik begonnen aan het traject van de medische testen.
Als eerste stond het ECVO oogonderzoek op het programma.
We zijn naar dr. Tine Jansen geweest. Keiko was haar moedige en brave zelf. Nieuwsgierig tot en met. Ze heeft de hele kamer onderzocht.
Dan de test zelf. Het was toch wel raar zo’n mevrouw met van alles op haar hoofd die dan ook nog in haar ogen scheen. Braaf als ze is bleef ze stil zitten en zo kon de dr. snel door werken.
De uitkomst van de test was positief. Geen enkele oogziekte te bespeuren. Enkel 1 wimperhaartje wat niet op z’n plaats staat.

 

Vandaag 1/3/2019 hebben we de functie van de schildklier laten checken. Deze is ook ok!

Hello everybody,

Yesterdag, Keiko and I started the medical testing traject.
First was the ECVO eyetest.
We went to dr. Tine Jansen. Keiko was brave and sweet. Curious as she is she had to examn the room before going on the table.
The test itself went well, but we have to say it is pretty weird… a lady with all kind of stuff on her head. And she did shine light in her eyes to. But good doggie as she is she sat perfectly still so the dr. could do her testing fast and without any problems.
The test revealed no eye diseases. Just one eyelash that was not in it’s proper place.

 

Today 1/3/2019 we went to the vet to check the thyroid. Everything is well!

 

facebookpinterestfacebookpinterest

Juni de drukke maand

Juni was een behoorlijk drukke maand voor Keiko. De eerste 2 weekends hebben we show gelopen in Lommel en in Tilburg. In Lommel werd ze met 1U in tussenklas best of breed. In tilburg haalde ze ook 1U in tussenklas. Ze werd reserve beste teef.

Show Tilburg
Show Tilburg

Daarna had Keiko een weekend rust omdat baasje een weekend vol BAT had.
De 2 laatste weekends van Juni hadden we een afspraak tussen de Australian Shepherds. Opa Silver mocht dus ook nog eens mee. Eerst een weekend met Rally-Obedience. Dit is een vorm van gehoorzaamheid maar dan weer helemaal anders dan onze Belgische gehoorzaamheid. Jammer genoeg geen filmpje want wat deden mijn schatten het goed. Silver haalde de eerste dag 197/200 en werd daarmee 1e in zijn klas, Keiko haalde 199/200 en dat was die dag goed voor een 3e plaats.
Dag 2 ging het nog iets beter, Sil werd met 199/200 niet enkel beste in zijn klas maar ook nog high in trial. Keiko had het al behoorlijk warm want ze was pas op het einde van de middag aan de beurt. Toch moest ze niet onder doen, opnieuw 199/200 en deze x goed voor een 2e plaats. Ik was zo ongelooflijk fier op mijn schatjes!
Afgelopen weekend was het tijd voor agility. Aangezien het erg warm zou worden had ik Yoko enkel in vroege runs ingeschreven. Ze deed haar best van de 3 runs haalde ze 1Q op de gamblers. Op de jumpers kwam ze foutloos maar net buiten tijd aan, toch goed voor een 1e plaats. Nooit gedacht dat ze ook maar 1Q zou halen dus baasje zeer tevreden.
Keiko mocht 4x aantreden 2x gamblers en 2x jumpers. Het eerste rondje was een compleet fiasco, madam liep van het plein want ze had een aussie gezien (op een LASC (ASCA) wedstrijd)…
Gelukkig ging het het 2e rondje veeeeeel beter. Ze deed alles wat ik vroeg enkel de gambler (die die Yoko haalde) haalde ze niet. met haar +-12 lessen had ik ook niets verwacht dus best blij met haar.  De eerste jumping ging heel goed al kwam ze buiten tijd aan. Dat laatste rondje… het werd echt veel te warm…
Dan Sil, de oude man, blijft zijn best voor mij doen. Ben heel erg blij met hoe hij met 10 jaar nog mee kan. Jammer genoeg geen Q’s vooral omdat de weave plots niet meer volledig lukt. Het laatste poortje is er teveel aan. Ik kan hem natuurlijk niets verwijten aangezien we al jaren geen agility meer trainen. Verder heeft hij heel mooi gelopen. We gaan de weave terug oefenen en hopelijk in September een beter resultaat.

Zo dat was Juni, nu zijn we klaar voor vakantie. Noorwegen here we come!

facebookpinterestfacebookpinterest

Keiko’s brevet gehoorzaamheid

Op een bibberkoude dag begin maart heeft Keiko (eindelijk) haar brevet gehoorzaamheid behaald.
Alle brevet oefeningen die ze niet 100% beheerste deed ze super goed… dus dacht baasje dat het wel in de sacoche was.
Tot er weer een paard langs kwam, gelukkig was dat snel uit t zicht. Maar toch was Keiko genoeg afgeleid om de 2minuten liggen te moeten herkansen.
Ach een beetje stress mag er wel aan zitten zeker? Uiteindelijk hebben we het papiertje toch binnen.

It was sooo cold the day Keiko got her licence to compeed in Belgian obedience?
She did really well on the difficult stuff… so I thought “no stress we got this”.
Then there was a horse, lucky for me they passed and went out of sight pretty soon, not soon enough Keiko was distracted so we needed to redo the 2 minutes lay down.
A little bit of stress is ok she must have thought. But finally we got that paper we wanted.

 

facebookpinterestfacebookpinterest

Crufts

Ondertussen zijn we al lang weer thuis van CRUFTS2018, maar wat een zalig weekend was het weer.

Yoko en Keiko mochten allebei mee naar binnen , enkel Keiko ging de ring in. Beide hadden ze een super fijne dag tussen hun eigen ras.
Het duurde weer erg lang voor de Eurasiërs aan de beurt waren. Dan moesten eerst nog alle reuen, pas daarna waren wij.

Keiko stond samen met haar zusje in de ring. De meisjes zijn heel gelijk waardig maar de keurmeester koos tot mijn vreugde voor Keiko!

We are home from CRUFTS2018  for sometime allready. It was such nice weekend.

Yoko and Keiko both entered the showgrounds but only Keiko entered the ring. Both my girl had a really nice day with their own breed.
Like the other years it took forever till the Eurasier was up. Then all the boys and finaly the girls.

Keiko had to compeed with her sister. Both girls are very much alike but to my great joy. The judge went for Keiko!

facebookpinterestfacebookpinterest

Een update, eindelijk!

Het is alweer veel te lang geleden dat er een berichtje verschenen is.
Wat hebben we in tussen tijd allemaal gedaan?

Keiko is enkele keren op show geweest. We zijn naar Luxemburg en zelfs naar Groot-Brittanië gereisd.
In Luxemburg werd ze beste jeugdhond, daarbij werd ze meteen ook Luxemburgs jeugdkampioen! en behaalde ook haar Crufts qualificatie. Ook op de championship show in de UK werd ze beste jeugdhond. Wat ben ik trots op “onze bruine”.

In november deden we de eurodogshow in Kortrijk en ook daar werd ze beste jeugdhond met 17 Eurasiers was de concurentie behoorlijk groot. Met deze 1e plaats uitmuntend hebben we alle punten bij elkaar en is ze dus ook Belgisch Jeugdkampioen!

Volgende shows op het programma zijn Moeskroen (B) op zondag 28 januari en Eindhoven (NL) op vrijdag 2 februari. We hopen om dan de eerste “echte” punten binnen te halen om zo over een goed jaar ook Belgisch en Nederlands kampioen te worden. De ambitie zit er dus in. Hopelijk komen we elkaar een keer ergens tegen.

Half januari staat ook de socialisatie test op het programma. Die heb je in België nodig om aan wedstrijden te mogen deelnemen.
En begin februari gaan we dan voor brevet gehoorzaamheid. Allemaal duimen!

 

It’s been way to long since my last message.
So what happend since then?

Keiko was entered in some shows. We travelled to Luxemburg and even to the UK!
In Luxemburg she was the best junior dog and with that she became Luxemburg Junior Champion! She also got her tcket for crufts. In the UK she was also best Junior. Can tell you that I’m a very proud owner/handler!

In november we went to Kortrijk Eurodogshow. Again best junior dog. With 17 Eurasiers there was a bit of competition. This was the last 1. Ex she needed to become Belgian Junior champion!

Next shows we entered her in are Moeskroen (B) januari 28 and Eindhoven (N) februari 2. We hope to get the first “real” point for her grown up champion titles.

Mid januari we are at the socialisation test , wich we need to compeed in obedience/ agility etc. here in Belgium.
And februari 4. we will (hopefully) get our licence for Belgian obedience. Thumbs up!

facebookpinterestfacebookpinterest

Keiko @ dogshows

Het is een tijdje stil geweest hier op de website…

Ondertussen hebben we niet stil gezeten. Keiko is een paar keer mee op shows geweest en heeft daarbij mooie resultaten behaald.
Op beide dagen Rotterdam Dogshow 29/30 juli 2017 kreeg ze een uitmuntend! Met mooie rapportjes erbij. Zo vonden beide keurmeesters dat ze een mooi hoofdje met een aangename expressie heeft. Ook over haar gedrag en temperament kreeg ze lovende woorden. Het gangwerk is ook dik in orde ze blijkt enkel wat lang t.o.v. haar schofthoogte (maar we hebben allemaal wel wat he)

We zijn ook 2 dagen naar Mechelen geweest 19/20 augustus ook daar op beide dagen uitmuntend als beoordeling. Jammer genoeg krijgen we hier in België geen rapportje mee naar huis. Wel heeft ze haar eerste 2 punten voor haar jeugdtitel binnen.

Op 2 september gaan we naar Luxemburg, hopelijk gaat het dan weer net zo goed.

2e plaats eurasier show eurasier show show report eurasier

 

 

 

 

 

It was Quiet for some time at the website

Meanwhile we did do some showing and Keiko did rather good.
We went to Rotterdam Dogshow Juli 29/30. She got Excellent on both days. We got very nice reports. Both judges think she’s got a pleasing head and expression. They were also pleased with her temperament and behavior in the ring. She is moving soundly. She only is  bit long for her hight (but nobody is perfect)

Then 2 days dogshow Mechelen August 19/20. She got excellent on both days. To bad we don’t get any reports in Belgium. But she does have her first 2 points toward her Belgian Junior titel

On september 2nd we go to Luxemburg, we hope the result will be as good as these past times.

facebookpinterestfacebookpinterest